2013. március 10., vasárnap

Hajós elhagyja a süllyedő hajót

A fenti frappáns kifejezést már kétszer láttam leírva a tegnap esti Heti Hetes adás óta és még valószínűleg rengetegen megalkotják, miközben elégedetten mosolyognak: "milyen eredetien szellemes vagyok ma". A legjobb amit e témában olvastam eddig, hogy "ő legalább felvállalja, hogy kevés a gázsi".

Egy picit szeretném árnyalni a képet. Bár nyilvánvaló, hogy akik a tegnap esti adásból értesültek, hogy Hajós megy, azok nem olvasnak semmiféle újságot, hiszen azok egy hete harsogják és így annak, a valószínűsége, hogy eme blogbejegyzésre akadnak, szinte 0.

Hajós nem csak most vállalta, hogy kevés a pénz. 2007-ben is azt mondta, egy történetére, hogy nem mondja el, mert két nappal azerlőtt háromszor annyiért mondta el ugyanazt egy haknin. Továbbá nem csak azt vállalta, hogy a pénz kevés, hanem azt is, hogy műsort szeretne csinálni. Ha odafigyelt bárki is az évek során, akkor emlékezhet, hogy elmondta a népzenés tévéműsor-ötletét, amelyet minden adó visszadobott; és ezernyi más ötletét. Azt is mondta, hogy "Könyörgöm, négy nagylemezt írtam össze." - amelyekből senki nem kért, miközben a HH rögtönzései (néha fél rögtönzései) sikert arattak. És végül azt is elmonda már, hogy mindent elmondott, csupán ismételni tudja magát.

Összegezve, én nem csodálom, hogy ha egy tévéadó műsort ajánl neki, akkor megy. Valószínű, bukni fog, mert Mo az olyan, hogy az RTL elsötétített képernyője is nyert a nézettségi versenyben, azaz egy tetemes résznek napi 24 órában megy az RTL tök mindegy mi van rajta, és ugyanaz a Jakupcsek az RTL-en "istennő", a TV2-re átmenve egy "ócska másolat" (idézetek ugyanattól az embertől) De ő legalább megpróbál önmaga lenni.

Nincsenek megjegyzések: